Deze Wereld

Overdenkingen in deze tijd
Een pareltje in de fabeltjesfuik
9-1-2021

Een pareltje in de fabeltjesfuik

Toevallig tijdens het surfen in de fabeltjesfuik op YouTube, klikte ik op een reportage van een protest. Zoals het vaak gaat bij het surfen door de fabeltjeskrant, pardon YouTube, is mijn verwachting laag. Ik heb een aantal vaste kanalen waar ik via externe bronnen bij ben aangeland en verder probeer ik mij te onttrekken aan de tech-gigant die googelend probeert te bepalen wat ik wel en vooral niet mag zien. Maar soms vind ik toch een pareltje in de fuik.

Als op een gegeven moment de verslaggeefster een jonge vrouw interviewt, zegt ze naar aanleiding van alle gebeurtenissen: "Alleen met een beetje geloof in je lijf kom je er wel doorheen". Nu zullen een hoop mensen dit inderdaad een fabeltje noemen, maar ik vind het een pareltje.

Behalve voor de perverse mensen die voor de buis zitten te genieten van de dagelijkse dosis angstporno, ben ik er van overtuigd dat het medicijn tegen het gif van de angst 'een beetje geloof in ons lijf' is. Als we ons geestelijk immuunsysteem op peil willen houden moeten we dagelijks een dosis van dit vitamine G nemen. Ik kan me zelfs voorstellen dat dit medicijn ook een positieve invloed op ons lichamelijke immuunsysteem heeft.

Het recept van dit medicijn is een reisplan. Het avontuur start in de bijbel. Deze neemt ons mee op een ongelooflijk prachtige reis naar de wereld zoals die bedoeld is. Voor deze reis heb je geen test of vaccinatiebewijs nodig. Al reizend ontdekken we dat er één is die ons door en door kent, dat we voor Hem waardevol zijn. De bijbel vertelt ons dat wij een parel zijn, een parel in Gods hand.

De reisleider Jezus genaamd, vertelt ons tijdens deze reis waarom we niet bang hoeven te zijn. Het staat er op zijn zachtst gezegd nogal vaak, dus we komen het veel tegen op onze reis. Ook neemt Hij ons bij de hand als de reis moeilijk wordt en draagt Hij ons als het even niet lukt. Net zoals we vitamine D opdoen in de zon, doen we vitamine G op tijdens onze reis.

Nu is het laatste ingrediënt tegenwoordig nogal schaars voorhanden. Met elkaar praten gebeurt veel door doekjes. Deze doekjes zijn bijzonder effectief in het voorkomen van verspreiding van menselijk contact. Ook mogen we niet te dicht bij elkaar komen. Het resultaat hiervan is een nogal luidruchtig gemurmel, waardoor een fatsoenlijk gesprek bijna een olympische prestatie wordt.

Maar vitamine G is het meest effectief als ook het laatste ingrediënt aanwezig is. Er met elkaar over praten. Reis dus niet alleen, sluit je aan bij een reisgezelschap.


Deel het via: